06.01.11 Miska : 1.owies,siemię,białko 2.serek wiejski,sok pomidorowy,orzechy włoskie, rzodkiewki 3.pasztet strączkowy,oliwa, kapusta kiszona, pomidor 4.jajka, brukselka 5.twaróg,szczypior, rzodkiewki + 3 kawy z mlekiem B 126 T 73 W 112 KCAL 1604 Czyli jedzenie identyczne jak wczoraj, z wyjątkiem warzyw. Póki co w menu mam mleko wiejskie i [...]
[...] oprócz pieczenia języka po wypiciu praktycznie niczym od czekolady się nie różni. Dość słodki. Dobra sprawa po treningu 9. Vitafit/SFD WPC Econo 80% Uzupełnienie diety w białko. Jakość bardzo dobra. Smak nie ma co wybrzydzać za cenę econo, mimo wszystko nie najgorszy. Smak: 6/10 10. Ripped Freak fruit punch Lekkie pobudzenie podczas treningu [...]
[...] micha: -5g mono 1.60g owsa+4jajka+troszke dzemu+pomidor 2. drozdzówka kolesia 3.j/w 4.100g makaronu durum+200g piersi+ogórki TRENING -30g carbo+5g mono 20MIN ROWERKA białko+połowe jabłka 5.100g ryzu białego+150g piersi+ogórki 6.wejdzie 200g twarogu+oliwa+ogórek dzis nie było zbytnio apetytu co bardzo rzadko mi sie zdarza i jak to wkoncu [...]
Tak, poprawnie wykonuje biceps akurat to jedna rzecz ktora mi wychodzi. DZISIEJSZE JEDZENIE. Aktywnosc: tylko cwiczenia, praca siedzaca. niewliczone: salata, warzywa, brokuly, olej koksowy odrobina do grilowania/pieczenia miesa. 1. owsianka na mleku migdalowym z jajkiem + bialko, orzechy, daktyle, borówki trening. 2. potrenigowe: ryz z kurkuma, [...]
[...] nim mięso uzyskuje wyrazisty smak i zachowuje różowy kolor. W części wyprodukowanych na pokazie parówek znalazły się też dodatki funkcjonalne - fosforany, kwas askorbowy i białko sojowe. To ostatnie jest zupełnie niegroźnym produktem spożywczym, polepszającym smak wyrobu. Natomiast kwas askorbowy, czyli zwykła witamina C, chroni nas przed [...]
[...] dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym. (A) przed pieczeniem (B) po upieczeniu 1) ważysz wszystkie składniki: - sumujesz wagę(A) - sumujesz białko(A) , - tłuszcze(A) , - węgle(A) , - kcal(A) 2) wszystkie procesy prowadzące do "powstania" chleba (lub każdego innego produktu) 3) ważysz po upieczeniu i liczysz [...]
[...] przez dłuższy czas utrzymując jego umiarkowany poziom. A jeśli już musi być coś z węgli prostych, polecam raczej owoce. W zapobieganiu napadom głodu ważną rolę pełni też białko - dobrze i na długo syci. Z tym, że lepiej zjeść mięso itp. produkty, niż białko w prochu. Batony itp. wynalazki traktuj ratunkowo, a bazuj na sensownej diecie, wtedy [...]
To na drugiej fotce to jak się robi bo wygląda rewelacyjnie. Podziel się przepisem. 130g twarogu wymieszać z 40g mąki, żółtkiem i solą. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem i uformować okrągły, cienki placek (można lekko zmoczyć dłonie wodą żeby było łatwiej). Widelcem porobić otwory w placku żeby nie rósł zbytnio do góry w czasie pieczenia. [...]
[...] większy wydatek to i baki trzeba pokryć, jak redukcja to deficyt nie może być za duży. 4 kilogram-dwa miesięcznie to ok, lepiej mniej niżeli to ma być tłuszcz 5 tak kreatyna jest bezpieczna, jak jesteś zdrowy to nic Ci nie bedzie, te wielkie słoiki to niz innego jak jedzenie w proszku, białko, jakieś węgle w zależności co się kupi. Trening ok.
[...] g/kg masy ciała. Podczas treningu lub wycieczek może wzrastać do 1,5 g/kg masy ciała, a w niektórych dyscyplinach sportowych nawet do 2,5 g/kg masy ciała. Przyjmuje się, że białko powinno dostarczać około 15% energii racji pokarmowej. Duża ilość białka w diecie jest niezbędna do zwiększenia masy mięśni oraz w dyscyplinach wymagających dużej [...]
[...] ograniczają jego orginalne właściwości oraz biologiczną aktywność. Denaturacja zmienia białka, wywołuje ich bezużyteczność lub małą użyteczność. Wg. E. Brytanica molecuły białkowe są łatwo zmieniane przez wysoką temperaturę. W przeciwieństwie do prostych związków organicznych fizyczne oraz chemiczne właściwości białek są znacząco naruszone [...]
[...] g/kg masy ciała. Podczas treningu lub wycieczek może wzrastać do 1,5 g/kg masy ciała, a w niektórych dyscyplinach sportowych nawet do 2,5 g/kg masy ciała. Przyjmuje się, że białko powinno dostarczać około 15% energii racji pokarmowej. Duża ilość białka w diecie jest niezbędna do zwiększenia masy mięśni oraz w dyscyplinach wymagających dużej [...]
08-9.10 We wtorek w nocy zjadłem 4 tabletki uspokajające i...siedziałem jeszcze dłużej niż zwykle – o 4.40 stwierdziłem, że nie ma sensu się kłaść, odpaliłem serial i oglądałem aż zrobiło się widno. Co zero snu wpływało na jakość funkcjonowania, ale przynajmniej zasnąłem o 21, co prawda obudziłem się o 1 i sen był dalej szarpany, ale rano [...]
[...] - ja oczywiście mogę przygotować Panu przykładowy dzień z ilością 2600 kcal, ale przy takiej podaży raczej Pan nie schudnie!! Skąd Pan ma informacje dot. zapotrzebowania na białko - 1,8g/kg m.c./dobę ... zgodnie z normami IŻŻ dieta powyżej 1,5 - 2g białka na dobę to już jest dieta wysokobiałkowa .... a dla zdrowych osób jest to ok 0,8 - 1g/kg [...]
[...] z czystego białka kurzego. Białko jaja zawiera bowiem substancję zwaną awidyną, która wiąże witaminę H i tym samym ją dezaktywuje. Awidyna traci swoje właściwości, kiedy białko zostanie podgrzane. Kwas foliowy (Folacyna) Funkcje: Kwas foliowy, czyli Folacyna, uczestniczy w tworzeniu kwasów nukleinowych DNA i RNA, syntezie aminokwasów, puryn, [...]
[...] są 4 wiersze: Uzyskane / Oczekiwane / U-O / U/O. Wniosek jest prosty – układanie/trzymanie się diety to nie będzie wcale prosta sprawa! :)) Muszę dorzucić węgli, utrzymać białko, wywalić olej. Oczywiście jeszcze dochodzą odpowiednie pory posiłków ale to przyjdzie z czasem wraz z nabieraniem pożądanej regularności. INNE: - noc wcześniej nie [...]